Sjøhusene ved Sjøkanten Park

– 10 sjeldne, urbane sjanser

Sjøkanten Park har fått en fabelaktig mottakelse og det er ingen overraskelse, 161 leiligheter fordelt på fem punkthus med en beliggenhet som både er sentral og nær sjøen. Alle leilighetene har funnet en lykkelig eier som vil flytte inn i løpet av 2024.
Nå legger vi endelig ut Sjøhusene for salg, og her har vi virkelig spart det beste til sist. Disse boligene vil samle mye av det beste fra Stavanger på ett sted.

En beliggenhet skapt for trivsel

Sjøhusene får en beliggenhet som er designet for at du og familien din skal ha det fint. Mellom leilighetsbyggene og Sjøhusene blir det anlagt en Sjøpark, en vakker, grønn lunge som strekker seg helt ned til sjøkanten. Denne vil bli med på å forsterke tilknytningen prosjektet har til naturen og sjøen. De fleste må bevege seg et godt stykke hjemmefra for å oppleve slike kvaliteter – her får du det rett utenfor inngangsdøren.

«I Sjøkanten Park møtes by og fjord i et offentlig blågrønt parkrom fullt av inspirerende og mangfoldig bynatur»
E.C. Forfang
Landskapsarkitekt

Landskapsarkitekten om Sjøkanten park

Prosjektet Sjøhusene på Sjøkanten Park ligger sentralt i østre bydel, i forlengelse av Stavanger sentrum, med direkte sjøutsikt og en ny Bydelspark, kalt Sjøparken, som nærmeste nabo. Her møtes by og fjord i et offentlig blågrønt parkrom fullt av inspirerende og mangfoldig bynatur, med rekreasjonsmuligheter og oppholdsplasser i grønne omgivelser, helt ut til vannet. Formålet med landskapsprosjektet er å skape gode, inspirerende uterom for kommende brukere og beboere i området og bidra til økt naturmangfold i møte mellom by og vann. De nye byrommene og bydelsparken (Sjøparken) vil få stor betydning for bylivet i området. Her skapes attraktive og tilgjengelige byrom og rekreasjonsområder som knytter seg til byens nettverk og som tilbyr mulighet til opphold, lek og møteplasser med et godt lokalklima.

Frodige grønne lommer med stedegen vegetasjon, inndeler parken til flere oppholdsrom i ulike størrelser. Det kuperte terrenget og vegetasjonen bidrar til den romskapende følelsen av å være omgitt av det grønne. Beplantningen fungerer også som en naturlig overgang mellom de private markterrassene og de offentlige arealene i parken. Her kan man sitte og nyte ettermiddagssolen med sjøutsikt, eller spasere ned til vannkanten som ligger et steinkast unna.

I nærhet til bebyggelsen anlegges lekearealer med sklie og klatrenett i fjellskråningen, for variert lek i naturlige omgivelser. Like ved ligger sandlekeplassen integrert i landskapet, sammen med en større oppholdsplass for alle aldersgrupper. Gjenbruk av store lokale steiner og tømmerstokker gir naturlige elementer til hvile og lek sentralt på plassen og langs flere av plantebedene.

Ambisjonen er å gi de som bor her tilhørighet, gjennom en nyfortolkning av landskapet langs fjorden rundt Stavanger. Med utformingen av inspirerende, grønne uterom, i naturlig sammenheng med Sjøparkens mange blågrønne kvaliteter og opplevelser – ønsker vi at Sjøkanten kan bli et godt hjem gjennom hele livet.

Velkommen til Sjøhusene
– boliger som tomten virkelig fortjener

Sjøhusene blir på mellom 126 og 194 kvadratmeter. Moderne og særegne boliger som gir den historiske sjøbod-arkitekturen en ny og tidsriktig drakt. Her går smarte planløsninger og god standard igjen i hver minste krok. På utsiden blir husene i stor grad preget av treverk, beiset i farger som speiler omgivelsene.

«Det er lagt særlig vekt på hvordan arkitekturen kan bidra til å skape et godt bomiljø, og tilpasse seg den hyggelige trehusbebyggelsen i området»
Tina Torgrimsby
Arkitekt

Tina Therese Torgrimsby

Arkitekten om sjøhusene

Bor du i et av Sjøhusene, vil du ha gleden av å vandre gjennom en grønn og åpen park på vei hjem, mens du hører bølgeskvulp fra sjøen som nærmeste nabo. Sjøhusene er nennsom tilpasset arkitekturen i området, med bokvaliteter vi håper vil bidra til å øke den generelle livskvaliteten til fremtidig beboere.

Hvert hus er designet som en liten reise fra bakkeplan og opp, med fokus på å skape særegne opplevelser i hver etasje. Inngangspartiet er trukket ekstra langt inn for å gi plass til en hyggelig sitteplass utenfor i le for vær og vind. Selve inngangsplanet er tilrettelagt med fokus på god oppbevaring og praktiske funksjoner. Soverommene er lagt til mellomplanet. Her vender barne-/gjesterommene ut mot utsikten, mens hoved-soverommet har fått egen utgang til en skjermet markterrasse på baksiden, der morgenkaffen kan nytes i ro og mak. Når du ved reisens slutt ankommer øverste etasje, åpenbarer den storslagne utsikten over sjø og park seg gjennom et sett panoramavinduer. Den ekstra høye takhøyden lar lyset flomme inn i det store oppholdsrommet som er tilrettelagt med god plass til ulike soner for stue og kjøkken. Ønsker du å spise ute en sommerkveld, kan du sitte skjermet for vær og vind under det utstrakte taket på balkongen, der en åpning mot himmelen bidrar til å slippe inn mer lys.

Det er lagt særlig vekt på hvordan arkitekturen kan bidra til å skape et godt bomiljø, og tilpasse seg den hyggelige trehusbebyggelsen i området. Dette er gjort ved blant annet å lage skrå møner i tråd med omkringliggende bebyggelse, samt ved bruk av trekledning på fasadene. Det er valgt tre ulike fargenyanser på husene; fra en grålig, til en varm naturfarge og en mer gyllen brun. Fargene bidrar til å differensiere husene og gir samtidig et spill i den samlede bebyggelsen. Vi har også jobbet med en variasjon av størrelsen på vindusåpninger, som blir større og mer åpne oppover i etasjene, i tråd med funksjonene.

Passasjen i husrekken gir tilgang til et fellesareal, der du kan sette inn sykkel eller kajakk. Trappen som leder videre oppover fører deg til Dokksmauet, og blir til et hyggelig smett som binder nærmiljøet sammen. Bor du i et av sjøhusene, vil du ha nærhet til alt du trenger, og kunne starte dagen med en padle- eller gåtur langs vannet – det er noe helt spesielt.

Her kan du senke skuldrene
fra første dag

Et hjem skal være et sted du senker skuldrene i det du trår over dørterskelen, og vi har gjort vårt aller beste for å skape akkurat denne følelsen. Gode planløsninger gir god flyt, og er ekstra viktig når en travel hverdagskabal skal løses.

I Sjøhusene er det høy kvalitet i alle rom der funksjonalitet og harmoni smelter sammen. Private utesoner står høyt på ønskelisten hos de fleste, og vi har valgt å være generøse med plassen. Her får hvert hus sine egne, private soner.

Høy kvalitet på alle kanter

Hverdagsluksus har vært et gjennomgående stikkord for Sjøhusene, og her blir du omgitt av detaljer vi er sikre på at du vil like.

Gulvene i stue, kjøkken og soverom blir i tregulv. Her kan du velge mellom fire fargenyanser uten tillegg i prisen. Gulvet i entré/hall er flislagt, og ønsker du parkett kan dette bestilles som tilvalg. Belysning på kjøkken, bad, entrè/hall leveres som downlights med dimmer. Det leveres skyvedørsgarderobe i entrè.

Kjøkkenet – et hjerte i hjemmet

Kjøkkenet har fått mange viktige funksjoner utover rommet vi oppbevarer, tilbereder og spiser mat. Det har blitt en av de viktigste sosiale sonene i hjemmet, et sted familie og venner kan samles for å ta opp livets små og store hendelser og trives i timevis.

Kjøkkeninnredningen er type Sigdal Horisont Palett. Horisont har et moderne formuttrykk med slette fronter og innfreste grep som forsterker kjøkkenets rene linjer.
Standard farge er Grå Granitt, og det kan også velges blant en rekke farger uten ekstra kostnad.

Benkeplaten er i slitesterk i laminat, et materiale som holder seg pent i årevis med flittig bruk. Du kan velge fritt mellom flere ulike farger og mønstre.

Du flytter rett inn i et fullt operativt kjøkken med hvitevarer fra Siemens, komplett med induksjonstopp, stekeovn i høyskap, helintegrert oppvaskmaskin og kjøl/frys komiskap.

– et kvalitetsstempel

Sigdal har produsert kjøkken og kjøkkeninnredning i over 70 år. Det gode håndverket, teknologien og designet har vært bærebjelke for et av Norges mest velrenommerte kjøkkenmerker som finnes i tusenvis av hjem. Kjøkkenets funksjon utvikler seg kontinuerlig og er i dag så mye mer enn kun plassen for å lage mat. Det skal gi rom for arbeid
og familieaktiviteter, omsorg og livskvalitet.

Å ha et godt kjøkken med skreddersydd kjøkkeninnredning har blitt en verdifull del av folks hverdagsliv, og kjennes både trygt og fornuftig. Ved siden av å være husets knutepunkt egner det seg utmerket til sosiale stunder i gode venners lag. Kjøkkenet er hjemmets hjerte – der øyeblikkene som teller skapes.

Inspirasjonsbildene til høyre viser katalogbilder av Sigdal Horisont i fargen Granitt, med et utvalg av
løsninger som kan velges som tilvalg.

Badet, ren velvære

Badet har blitt et viktig rom i huset, her er du omgitt av impulser du selv bestemmer over selv, dette er fint i et liv med inntrykk fra alle kanter. Opplevelsen av varme, lyden av vann og behagelig lys er viktig.

Badene har stilren innredning fra Foss, med brede brede skuffer og heldekkende servant. Servantskapet har softclose skuffer med glass i sidene. Speilskap med lystopp leveres over baderomsmøbel i samme bredde som servantskap. Vegghengt toalett med softclose lokk og dusjnisje med nedsenket sone.

Gulvfliser leveres i størrelse 30×60 og kan velges fritt mellom 4 delikate farger Ash, Night, Vulcanic eller Day. Keramiske veggfliser på bad i matt eller blank. Samme flis som på gulv kan velges som veggflis på tilvalg.

Morgenbad, kajakkpadling
eller shopping

Kvaliteten på boligen din strekker seg langt utenfor husets fire vegger. I Sjøhusene har du et hav av spennende muligheter rett i nærheten. Du får din helt private terrasse og egen hageparsell, det er fritt frem for grønne fingre. Nordsjøen har alltid spilt en viktig rolle i Stavangers historie og du bor bare et steinkast unna morgenbad, kajakkpadling og båtliv, som kan bli en del av rutinen din – og ikke bare i helgene.

Samtidig flytter du inn i en spennende bydel i stadig utvikling, med godt tilbud av butikker, restauranter og caféer, markeder, konserter og utstillinger. Du vil blant annet få Tou Scene med sin kunst, kunnskaps- og ressursarena like i nærheten. Stavanger Øst er et område hele byen liker å bruke. En bydel som både er helt norsk og ganske internasjonal med nye impulser på hvert hjørne. Avstanden hit måler du i antall skritt, avstanden til sentrum av byen måles i minutter til fots.

Foran deg får du roen bare havet klarer å skape – bak deg får du byens puls.

Helt ny bolig
– den luksuriøse følelsen av trygghet

Å flytte inn i et hjem ingen har bodd i før deg er noe helt spesielt. Ingen riper i gulvet. Ingen historie i veggene. Alt er rent, nytt og fint og ikke minst, bygget med den aller nyeste teknologien og etter de aller siste kravene til isolasjon. Det kan være store forskjeller og mye besparelser i strømutgifter mellom gammel og ny bolig. Nye boliger bygges etter den tekniske forskriften TEK17, som setter krav til viktige forhold som konstruksjon, energi, miljø, sikkerhet og installasjoner. Dette betyr tryggere boliger, bedre inneklima og mer energieffektive boliger.

Du får også et hjem med garantier, noe som er vanskelig å få fullverdig når du kjøper brukt. I henhold til bustadoppføringslova
§ 12 stiller vi økonomisk garanti. Garantien etter overtakelse gjelder i fem år, og utgjør fem prosent av kjøpesummen.

Sikkerhet for gjennomføring

Bak prosjektet i Sjøkanten Park står Profier AS og Leif Hübert Eiendom AS, to anerkjente aktører i det norske boligmarkedet.

Profier står for prosjektgjennomføringen. og er et landsdekkende eiendomsutviklingsselskap som ble stiftet i 1994.
Selskapet har i løpet av selskapets historie realisert mer enn 10.000 boliger og over 800.000 m2 handel/næring.
Boligprosjekter utviklet av Profier kjennetegnes av høy fokus på brukervennlighet, gjennomtenkte planløsninger og høy boligstandard.

Profier AS er en del av Gjelsten Bolig AS.

BUSS
300 M

TOG
1,6 KM

FLY
15,6 KM

DAGLIGVARE
200 M

TRENINGSSENTER
300 M

SPISESTED
150 M

POST I BUTIKK
200 M

APOTEK
600 M

VGS
1,3 KM

UNGDOMSSKOLE
1,3 KM

BARNESKOLE
900 M

BARNEHAGE
600 M