Kontakt oss for en hyggelig personlig omvisning: 51 85 83 30

Historien

/Historien
Historien2017-08-29T10:05:35+00:00

Sjøhusene i Stavanger – Historien

De Røde Sjøhus fikk i hovedsak sin nåværende for ved gjenreisingen etter brannen i 1860. Det navn disse sjøhusene i dag bærer, er derimot av nyere dato. Det stammer fra Det Europeiske Arkitekturvernåret 1975, da dette kvartalet ble utpekt som et pilotprosjekt for å vise vei for bevaring av Stavangers gamle og karakteristiske ansikt mot sjøen. Sjøhusene var i elendig forfatning og restaureringen tok to år.

De røde Sjøhus var når de åpnet et unikt konsept, og ble Stavangers storstue for gammel og ung. De Røde Sjøhus hadde liten konkurranse og var flinke til å markedsføre sine produkter, noe som førte til et vellykket konsept.

Storhetstiden varte fra 1978-1988, men i 1983 ble lovgivningen for å åpne og drive restauranter endret. Kompetansekrav for restauratører falt bort. I tillegg til dette ble Stavanger oljebyen i Norge. Dette førte til en oppblomstring av utesteder av varierende seriøsitet. Dreiningen av lysløypa til andre deler av sentrum førte til at De Røde Sjøhus ligger utenfor alfravei.

På begynnelsen av -90 årene ble det forsøkt drevet en rekke ulike konsepter med lite hell, lokalene ble nedslitt og fikk dårlig rykte. Da nye eiere overtok i 1996 ble det satt igang et omfattende oppussningsprosjekt og det dårlige ryktet ble i løpet av ett år endret til noe positivt, dette ved å arbeide målrettet mot bedrifter og deres firmatilstelninger, julebord, konferanser, messer, banketter!